FRONT: Materiaalkeuze

De basis van Front bestaat uit prefab gevelelementen die voor de bestaande gevel worden gemonteerd. Het zelfdragend stalen frame van deze gevel kan bevestigd worden aan de bestaande gevelconstructie. Een meerlaags isolerende luchtkussenfolie met aluminium toplaag zorgt voor een standaard RC-waarde van ruim 6, met de mogelijkheid om te variëren in iedere gewenste waarde.

Behalve een hoge isolatiewaarde (warmteweerstand) werkt dit pakket ook op basis van reflectie dat door de bewoner als zeer comfortabel wordt ervaren. De prefab-gevel wordt tweezijdig beschermd met een vochtbestendig plaatmateriaal. Aan de buitenzijde wordt een vrij te kiezen gevelafwerking aangebracht, zoals bijvoorbeeld steenstrips of pleisterwerk.

Afwijkende alternatieven kunnen naar keuze worden toegepast. In de gevelopeningen zijn kozijnen met warmte- en geluidsisolerend glas geplaatst, zodat de woning direct wind- en waterdicht is. De nieuwe gevel kan ook op bestaande gevelkozijnen aansluiten met aangepaste aansluitingsdetails.